BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I SOSEM CURRY

Ciasto naleśnikowe:

1 szklanka mąki (u mnie pół na pół owsiana i mąka z cieciorki)

3 jajka

1 szklanka mleka sojowego

3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)

szczypta soli

3 łyżki oleju

 

oliwa z oliwek

pierś z kurczaka

przyprawy: łyżeczka czosnku granulowanego (lub 2 ząbki przeciśnięte przez praskę), łyżeczka curry, pół łyżeczki słodkiej papryki,  sól, pieprz

sos: mały kubeczek jogurtu, łyżeczka majonezu, 1/3 łyżeczki czosnku i curry

dodatki: ciecierzyca, papryka czerwona, roszponka, granat


 

Pierś z kurczaka pokrój na ok. 2-cm kawałeczki, przypraw i odstaw na godzinę.

Zmiksuj ciasto na naleśniki. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Pierś z kurczaka podsmaż na oliwie, do czasu, aż stanie się mięka. Usmaż naleśniki, posmaruj sosem i nałóż resztę składników.