KURKOWA Z DOMOWYM MAKARONEM

500 ml bulionu

500 gram kurek

Cebula

przyprawy: ½ łyżeczki czosnku, ½ łyżeczki oregano, sól i pieprz

Makaron: 2 szklanki mąki, 3 jajka, odrobina wody


 

W garnku podsmaż cebulę. Dodaj kurki i przyprawy. Kiedy kurki zmiękną zalej wszystko bulionem.

Przygotuj makaron: Mąkę i jajka połącz ręcznie. W trakcie wyrabiania ciasta dodawaj odrobinę wody. Kiedy wszystko ulepi się w gładką masę, uformuj kulkę i wstaw ją na 15 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wycinaj kształt mmakaronu.

Przygotowane kawałeczki wrzuć do wrzącej, osolonej wody. Wyjmij po 3 minutach od wypłynięcia.

Gotową zupę podawaj z koperkiem.