BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I SOSEM CURRY
Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mąki (u mnie pół na pół owsiana i mąka z cieciorki)
3 jajka
1 szklanka mleka sojowego
3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)
szczypta soli
3 łyżki oleju
oliwa z oliwek
pierś z kurczaka
przyprawy: łyżeczka czosnku granulowanego (lub 2 ząbki przeciśnięte przez praskę), łyżeczka curry, pół łyżeczki słodkiej papryki, sól, pieprz
sos: mały kubeczek jogurtu, łyżeczka majonezu, 1/3 łyżeczki czosnku i curry
dodatki: ciecierzyca, papryka czerwona, roszponka, granat
Pierś z kurczaka pokrój na ok. 2-cm kawałeczki, przypraw i odstaw na godzinę.
Zmiksuj ciasto na naleśniki. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Pierś z kurczaka podsmaż na oliwie, do czasu, aż stanie się mięka. Usmaż naleśniki, posmaruj sosem i nałóż resztę składników.
